Inspiratie

Inspiratie

Haal het voorjaar in huis

Het is voorjaar!!! Ik kan me niets gezelligers indenken in de lente dan een huis vol vrolijke voorjaarsbloemen, bollen, kleurrijke eitjes en kronkelige paastakken.

Ben je zelf niet zo heel erg handig? Of weet je niet zo goed wat je met al die kleurrijke bloemen en bollen kunt doen? Wij helpen je graag een handje.

Hyacinten

Onze eigen bloemisten maken iedere maand de mooiste bloemstukken en natuurlijk delen wij hun tips graag met jou.

Heb je zin in een heerlijk geurend plateau met hyacinten op tafel? Spaar dan een weekje al je melkpakken op, ren naar de winkel voor een fleurig cadeaupapiertje, een stevig plateau en jouw lievelingskleur hyacinten. Vervolgens maak je zelf heel makkelijk een super mooi plateau met hyacinten.

Bloembollen

Vrolijke narcissen, schattige blauwe druifjes en sterk geurende hyacinten komen allemaal uit een bol! Ben je dus zelf niet zo goed in het in levend houden van planten? Koop dan deze bollen, geef ze af en toe wat water en je zult zien dat ze zelfs zonder jouw hulp prachtig zullen bloeien.

Wil je zelf lekker creatief aan de slag? Met bollen creëer je super makkelijk de leukste arrangementen. Zet ze bijvoorbeeld in glazen potjes in allerlei kleuren en maten, in een mooie pot of omwikkel ze met wol en leg ze op een plateau met mos en kaarsjes. Je kunt de bollen gemakkelijk scheiden, probeer alleen wel de wortels heel te houden.

Tulpen

De tulp! Hollandser kan bijna niet. Deze bloem is verkrijgbaar in de vroege lente en ze zijn zeker niet alleen maar voor de bussen vol toeristen die naar de Keukenhof komen. Zet ze in een grote hoge vaas op tafel in een heel klein laagje water en ze groeien en bloeien zeker een week.

Zijn de tulpen die je gekocht hebt een beetje krom? Laat ze dan een nachtje in het papier staan in een heel klein laagje water, dan trekken ze vaak weer rechts.

Ook met tulpen kun je de leukste creaties maken. Zet op een dienblad verschillende kleine vaasjes en zet in ieder vaasje een tulp, koop een mooie tulpenvaas of meng de tulpen met wat bloeiende takken tot gezellige kleine boeketjes die je overal in huis neer kunt zetten.